”Am contribuit la milioane de excursii reușite pe munte”

”Am contribuit la milioane de excursii reușite pe munte”

Team Dryfood22/1/19

Anul acesta, producătorul Optimus 120 de ani de la înființare. ”Ne mândrim că am contribuit la milioane de excursii reușite pe munte”, spun cei de la Optimus, probabil fără să exagereze. De peste un secol, brandul suedez este sinonim cu arzătoarele portabile și aragazurile de camping, iar în ultimii ani, și cu unele dintre cele mai fiabile accesorii de gătit în aer liber.

Compania a luat nastere in 1899 în Stockhom, la 7 ani după ce, în același oraș, apăruse primul arzător ce nu degaja funingine [inventatorii i-au dat numele Primus, brand considerat la ora actuală cel mai mare producător de asemenea echipamente din lume]. Fondatorii Optimus au venit cu o cu totul altă tehnologie, și cele două companii chiar au colaborat frecvent de-a lungul timpului pe partea de cercetare și dezvoltare.

Aragazul portabil ce rezistă pe piață de 80 de ani

Optimus produce trei tipuri de arzătoare pentru camping: pe gaz, hibrid și multifuel. Unul dintre ele este considerat emblematic în rândul pasionaților de munte: Optimus Svea se vinde și astăzi foarte bine, la aproape 80 de ani de când a intrat prima oară pe linia de producție. În general, una dintre caracteristicele arzătoarelor Optimus au fost că, deși s-au schimbat de la generație la generație, încorporând noile tehnologii, au încercat să păstreze linia originală de design.

În ultimul deceniu, Optimus a completat gama de aragazuri cu o linie de accesorii de echipament pentru drumeții pe munte: seturi de camping, vase de gătit sau ceainice din aluminiu anodizat și tacămuri realizate din materiale performante.

Din 2007, Optimus a intrat în portofoliul Katadyn, grup elvețian ajuns unul dintre liderii pieței mondiale de produse pentru outdoor (cei care dețin, între altele, și brandurile de mâncare pentru călătorii și expediții Trek’n’Eat și MSI)

La Dryfood, am încercat cam toate modelele produse astăzi de cele două companii, și, deși Primus e utilizat pe scară mai largă, noi înclinăm spre Optimus :D De la arzătorul-vedetă Crux (neverosimil de ușor și de compact) până la complexul Polaris, credem că există o variantă de Optimus pentru fiecare montaniard. 

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.