Mâncare liofilizată potrivită pentru copii

Mâncare liofilizată potrivită pentru copii

Team Dryfood27/9/20

Mâncarea de pe Dryfood are două destinații principale: în primul rând, aventurierii, oamenii care își fac vacanțele în zone izolate sau cu acces redus la alimentație de calitate.
Apoi, datorită termenului mare de garanție, mâncarea liofilizată a intrat în vizorul persoanele care vor să aibă rezerve alimentare pentru vremuri incerte (crize sanitare, financiare etc).
Mai puțin cunoscută însă este utilitatea mâncării liofilizate pentru copii. Alimentele freeze dried (liofilizate) păstrează cam 99% din proprietățile originale, ceea ce face ca această metodă de conservare să fie considerată cea mai eficientă și sănătoasă din cele existente.

Gusturile copiilor nu se discută

Unii adulți sunt mai pretențioși, alții ne împăcăm cu orice ni se pune în față, mai ales după niște ore de efort intens. Cu copiii, însă, lucrurile stau altfel. Nu au stomacul atât de tare ca al nostru și nici nu sunt așa deschiși spre experimente culinare. De aceea, am făcut o listă a celor mai kid-friendly produse de pe rafturile Dryfood.

Am luat în considerare următoarele criterii:
- să nu aibă sare în exces
- să nu conțină zahăr
- să nu fie picante
- să nu conțină aditivi artificiali


Lista este mai lungă, dar, după ce ne-am consultat cu copiii din viețile noastre, am redus-o la aceasta:

  • fără îndoială, toate fructele liofilizate și prafurile de fructe și legume de la LYO FOOD. Organice, fără niciun fel de aditivi, fără gluten. Le găsiți aici și aici
  • Producătorul german LYO FOOD folosește ingrediente 100% naturale, iar mâncarea rezultată este adesea mai bună decât la restaurant. Unele rețete sunt, însă, prea exotice sau prea piperate pentru cei mici, de aceea am optat pentru acestea:

* Mic dejun cu afine, cocos, smochine și chia

Mic dejun cu merișoare, mere și scorțișoară

Mic dejun din mei organic, cu zmeură și aronia

Farfalle cu gorgonzola și spanac 

Mușchiuleț de porc cu cartofi în sos de mărar

Tocăniță de porc cu arpacaș

Penne Bolognese

  • mare parte din gama Summit to Eat. De asemenea, în ciuda preconcepțiilor, mâncarea la cutie de la Fuel Your Preparation, ce vine cu 25 de ani garanție, nu conține nimic artificial, ”magia” stând în metoda de conservare și de ambalare. Cele două branduri au același producător și conțin aceleași rețete (diferă gramajul și metoda de ambalare), așa că, excluzându-le pe cele prea picante sau cu adaos de zahăr, le recomandăm pe acestea:

* Omletă cu brânză 

* Paste Bolognese

* Paste cu somon și broccoli

* Macaroane cu brânză

Sperăm să vă ajute aceste informații. Pentru orice fel de curiozități sau nelămuriri despre mâncarea liofilizată sau orice alte produse de pe Dryfood.ro, scrieți-ne oricând la office@dryfood.ro. 

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.