Ready, steady, eat! Meals ready-to-eat, o nouă gamă Dryfood

Ready, steady, eat! Meals ready-to-eat, o nouă gamă Dryfood

Team Dryfood21/8/19

Lansăm, de luna aceasta, o nouă categorie de produse – meals ready-to-eat, varianta de lux :) de la Forestia. Mâncare gata preparată, ce vine la pachet cu un autoîncălzitor care vă garantează o masă caldă, superbună, oriunde vă lovește foamea.

Forestia e un brand relativ nou, deținut de o companie cu vechime – grupul spaniol Jomipsa produce de 35 de ani rații alimentare pentru zonele de conflict.

În 2016, Jomipsa a lansat Forestia ca o divizie de lux, iar asta se cunoaște în fiecare detaliu. De la ambalaje, 100% reciclabile și produse parțial din materiale reciclabile, la furnizorii agreați, care trebuie să îndeplinească anumite condiții: în primul rând, respectarea principiilor Pactului Global al Națiunilor Unite (practici corecte de tratare a mediului, a angajaților etc). De asemenea, produsele Forestia nu conțin grăsimi trans, organisme modificate genetic, conservanți, arome și coloranți artificiali.

Mancare termen mare de valabilitateRețetele propuse sunt variate, concepute astfel încât să satisfacă preferințe alimentare diverse (există feluri vegetariene, vegane, cu pește etc), dar și să aducă un aport echilibrat de calorii, proteine și fibre. Mai mult, toate felurile de mâncare din meniul Forestia sunt gourmet, o parte dintre ele fiind concepute împreună cu chefi din restaurantele cu stele Michelin.

Mâncare pentru camping și acasă

Spre deosebire de mâncarea liofilizată, aceste MRE (meals ready-to-eat) nu necesită adăugarea de apă. Fiecare pungă conține un fel de mâncare gata preparat și cântărește 350 de grame, cu un aport energetic mediu de circa 400 Kcal. Mâncarea are gustul și aspectul unei porții comandate la restaurant, cu bucăți întregi de legume/ carne și sosuri bine închegate.

Față de mâncarea liofilizată, cu care sunteți obișnuiți pe Dryfood, marele avantaj este că, pentru a ne bucura de o masă caldă, nu este nevoie să cărăm un arzător mobil. Fiind destul de grele, produsele Forestia sunt potrivite pentru pasionații de yachting sau de ture cu rulota, dar și pentru cei care vor să aibă oricând acasă provizii de mâncare gătită sănătoasă și foarte gustoasă. Sunt optime, de asemenea, pentru turele scurte de munte, când greutatea bagajului nu constituie o problemă. Pentru traseele mai lungi, cea mai indicată rămâne mâncarea liofilizată, a cărei greutate este în medie de 100 grame/ porție.

Dezavantajele sunt date de greutatea mai mare și termenul de garanție mai mic, de ”doar” 2 ani.

Toate felurile de MRE Forestia pot fi consumate ca atare, reci, ceea ce se poate dovedi practic când din diverse motive rămâi fără combustibil pentru arzător sau ești pur și simplu pe mare grabă. Pentru cei care au timp de o masă caldă, există 3 variante de încălzire: fie ”clasic”, într-o cratiță, fie prin introducerea pungii într-un vas cu apă fierbinte, fie prin utilizarea sistemului de auto-încălzire inclus: o pungă de plastic ce conține un amestec de săruri care produc o reacție rapidă de încălzire în contact cu apa.

mancare mre instructiuni

Toate variantele oferite de Dryfood au inclus și ambalajul cu autoîncălzire. Pentru început, vă testăm gusturile cu 7 din cele 25 de rețete propuse de Forestia:

Curry de pui cu mix de orez
Chifteluțe vegetariene cu paste în sos provencal
Tocăniță de miel cu orez și sos de mentă
Stroganoff de vită cu ciuperci și mix de orez
Paste bolognese cu carne de pui și parmezan
Tocăniță vegană cu legume mediteranene și orez
Chili con carne cu orez

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.