Tim Ralston - http://www.timralstonlive.com/
”Povestea nu este a mea, ci a unui bărbat de 58 de ani la a cărui operațiune de salvare am luat parte. Plecat într-o excursie de zece zile în munții Mazatzal din Arizona, s-a rătăcit și a reușit să supraviețuiască timp de trei zile într-un peisaj deșertic, fără apă sau vegetație umbroasă. A fost numai meritul său, pentru că a făcut totul ca la carte: în momentul în care a realizat că s-a rătăcit, și-a anunțat soția, iar peste câteva ore, când aceasta nu a mai dat de el, a anunțat serviciul de salvamont. Apoi, a avut la el o cantitate destul de mare de apă.
Când a rămas fără, nu a plecat să caute în timpul zilei, ci a așteptat înserarea și a urmărit traseul porumbeilor, știind că aceștia își potolesc setea după apus. De altfel, când a fost în sfârșit identificat de elicopter, se afla într-o prăpastie pe unde trecea un pârâu. Își prinsese o copertina între doi arbuști, își umpluse recipientul de la un filtru de apă și făcea jocuri de lumini cu o oglindă, pentru a fi vizibil. De asemenea, pentru a economisi apă, a mâncat foarte puțin în cele 3 zile, în general batoane de fructe. Foarte important: dacă ajungeți vreodată într-o situație similară, găsiți cel mai bun loc pentru adăpost și nu vă mai plimbați, pentru că doar vă veți irosi rezervele de energie și de hidratare. Stați pe loc și improvizați semnale prin care să atrageți atenția salvatorilor.”
Kenny Dietrich – uglytent.com
“Cred că pentru mine, cele mai mari provocări au venit atunci când am pornit într-o ieșire în natură și am realizat că mi-am uitat anumite echipamente esențiale. De pildă, când nu am avut niciun tacâm și mi-am improvizat singur sculptând un băț, sau, la fel, când mi s-a rupt un stâlp de la cort. Sau când plec cu rulota, se întâmplă să rămân fără curent, așa că am tot timpul un mic generator la îndemână, dar și câteva plicuri de mâncare liofilizată, care nu are nevoie să stea la frigider, și o cantitate de apă care să-mi ajungă pentru două-trei zile.”
Lisa Bedford – thesurvivalmom.com
“Am petrecut câteva săptămâni în Islanda, împreună cu soțul și copiii mei. Stăteam în rulotă, motiv pentru care pregătirea în sine a reprezentat o provocare uriașă. Plecam pentru prima oară cu cei mici într-un mediu atât de rece, pe un teren cu care nu eram obișnuiți. Am plănuit fiecare masă din fiecare zi și am optat pentru mâncăruri freeze dried, pentru că sunt foarte ușoare și nu ocupă spațiu, fiind totodată bune la gust și pline de vitamine și proteine. Am făcut o trusă medicală plină de pastile pentru orice afecțiune care mi-a trecut prin cap. Și nu m-am oprit aici: am gândit un plan de rezervă în caz că s-ar fi stricat mașina, dacă am fi rămas fără combustibil, energie electrică sau semnal la telefon. A fost o excursie foarte reușită din toate punctele de vedere. Din fericire, pregătirile mele s-au dovedit in mare parte inutile, însă sunt sigură că ne-am simțit atât de bine și ne-am bucurat de fiecare aventură pentru că știam dinainte că nu avem cum să pățim nimic, orice s-ar întâmpla.”