Cel mai bun filtru portabil de apă din lume

Cel mai bun filtru portabil de apă din lume

Team Dryfood 9/4/18

Vara trecută, Katadyn a lansat noul sistem de filtrare a apei BeFree, pe o nișă dominată până atunci de filtrul portabil Sawyer Squeeze, care ajunsese să reprezinte standardul acestei piețe. După ce în ultimul an l-am utilizat de mai multe ori pe trasee dificile, m-am convins că, în momentul de față, nu există niciun filtru de apă pentru camping mai bun decât BeFree. 

Pe scurt, BeFree este un filtru de apă portabil, din fibră tubulară, cu o eficiență de 99,99% în eliminarea bacteriilor și protozoarelor de tipul E. coli sau Giardia. Tehnologia folosită astăzi în domeniu face ca o asemenea performanță să nu fie nemaiîntâlnită. Ce diferențiază sistemul BeFree de competiție este ritmul de purificare: un litru de apă va fi filtrat în 30 de secunde – acționând, astfel, de trei ori mai rapid decât Sawyer Squeeze.

Filtrul cântărește doar 60 de grame, de două ori mai puțin decât Sawyer Squeeze, ceea ce îl face cel mai ușor produs de pe această piață. Este, de asemenea, cam cea mai ieftină variantă existentă. 

Unde sunt atâtea plusuri, este loc și de un reproș: filtrul nu este compatibil cu alte recipiente decât cel cu care vine la pachet, care este însă destul de mic – de jumătate de litru. Astfel, dacă ai ghinionul să fii în sălbăticie și să pierzi sticla din dotare sau să o înțepi, BeFree devine neutilizabil. Un minus ce pare, totuși, nesemnificativ în comparație cu restul caracteristicilor, care fac din BeFree cel mai bun filtru portabil de apă din lume.

Articol apărut în revista Outside, publicația de outdoor cu cel mai bun tiraj din SUA

UPDATE: între timp, Katadyn a lansat și variantele de 1 litru și de 3 litri, deci problema este pe jumătate rezolvată :)

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.