Start pentru Alpin Film Festival

Start pentru Alpin Film Festival

Team Dryfood22/2/20
În 24 februarie începe Alpin Film Festival, singurul eveniment de film și cultură montană din România. Ediția din acest an este dedicată alpinistului Zsolt Torok.
Cea de-a 5-a ediție a festivalului debutează cu proiecția documentarului Ultimul munte (The Last Mountain), urmată de întâlnirea publicului cu legendarul alpinist polonez Krzysztof Wielicki (primul om care a atins Everestul pe timp de iarnă), distins în 2019 cu Premiul pentru întreaga carieră Piolet d’Or.
Pe 29 februarie, de la ora 14:00, cel mai important eveniment din cadrul festivalului, Gala Muntelui, îi va premia pe sportivii care au avut cele mai bune rezultate din 2019 la alergare montană, parapantă, mountain bike și alpinism. Vor fi recunoscute, de asemenea, cea mai importantă performanță în alpinism înregistrată de un jandarm montan, în timp ce Federația Română de Orientare își va premia cel mai de succes sportiv din 2019. Poate cea mai impresionantă recunoaștere va fi acordată lui George Porancia, meteorolog la stația din Vârful Omu, care de 36 de ani își duce existența la 2.500 de metri altitudine.
Alpin Film Festival are loc între 24 februarie și 1 martie în Brașov, Predeal și Bușteni.
Ediția din acest an este dedicată lui Zsolt Török, unul dintre cei mai tehnici alpinişti români, coordonator a zeci de expediţii pe cele mai neprietenoase vârfuri montane ale lumii. La aproape un an de la ultima sa expediție, prieteni și parteneri de expediții vor povesti despre ascensiunile lui de succes, pentru că ”tot ce vom face pe mai departe va avea ca sursă de inspirație generozitatea și pasiunea lui Zsolt pentru cultura și educația montană”, după cum declara Dan Burlac, președintele Alpin Film Festival.

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.